Reakcia na sťažnosti p. Krausa

15.01.2014 18:15

Najskôr fakty: 

ide o zaradenie hráča Vladimíra Hutku ml. z Kremnice na súpisku 4. ligy. Pán Kraus bol v kontakte s p. Hartwigom (poverený riadením 3.ligy KSTZ BB), ktorý mu najskôr potvrdil, že Hutka V. ml. môže byť zaradený do 4. ligy. P. Kraus teda zaradil Hutku ml. na druhé miesto do 4. ligy. A teraz citujem mail od p. Hartwiga:

"Dobrý deň

Vzhľadom na to, že som dostal neúplne informácie som zareagoval nesprávne. P. Kraus mi totiž povedal, že Hutka nehral viac ako jeden a pol roka. Po telefonickom upozornení som si overoval toto na stránke bratislavského STZ, kde je v rebríčku po sezóne 2012/2013 a mal odohraté 63 zápasov pri úspešnosti 60,9375%. Vzhľadom na to, že v sezóne 2013/2014 neodohral ani jedno stretnutie je jeho hosťovanie oprávnené, ale do rebríčka som jeho úspešnosť a dosiahnuté body som skrátil o 5% v súlade s predpisom na vyhotovovanie rebríčkov. Tým pádom s celkovými bodmi 107,89 je v našom krajskom rebríčku na 18. mieste a pre družstvo TJ Kremnica je ako jednotka, čo ho neoprávňuje hrať za družstvá TJ Kremnica v nižších súťažiach. Opravený rebríček je v prílohe. Týmto sa ospravedlňujem nakoľko som nedostal pravdivé informácie a rozhodol som tak ako som rozhodol t.j. zle."
 
Vo svetle skutočností sme dali p. Krausovi vedieť, že Hutka ml. nemôže hrávať za Kremnicu "B". Toto je reakcia (sťažnosť) od p. Krausa:
 

"ak sa máme nadalej zaoberať vašim  riadením súťaží 4. ligy , tak môžem  smelo vyhlásiť , že si túto robotu robíte podla svojvôle , lebo nie je normálne, že Vy čo ste sa dožaovali u pána Hartviga, aby zmenil rozhodnutie s nasadením hráča 3 . ligy na súpiske a to p. Vladimíra Hutku ml. tak Vám nasrať do rúk a k vode  Vás viac nepripustiť.Telefonoval som Vám viac krát pred zápasom , aby som si overil  či  sa s tým stotožňujete , ale ani jeden z Vás KOMPETENTNÝCH sa mi na moje výzvy neozval, tak sme považovali zaradenie Hutku ml. na súpisku 4. ligy ako Váš súhlas.O 18,00 sme zahájili zápas so Žarnovicou A  a asi o 18,40 sme obdržali SMS od p. Hartywiga, že ste uňho intervenovali, Hutka hrať nemôže. do dnes ste nenašli  žiadnu sebareflexiu sa nám ospravedlniť a pokazili ste nám celý zápas a to aj chlapcom zo Žarnovice.Ak to  má pokračovať škoda pre celý vývoj stolného tenisu v našej oblasti,Cesť práci."

 
A ešte jeden úryvok z mailov od p. Krausa:
 

" ... Je mi veľmi čudné, že mi nedokážete zdvihnúť telefón.Hanba, za takú ..Pi ..robotu, že ste ..pi slabosi. Kde ste zabudli na Lubomíra Krónera, ktorý má na súpiske 4. ligy figurovať na 1. mieste. Keď ste rozhodli o Hudkovi ml. v piatok by mohol hrať miesto neho Króner. A nemuseli ste nás dostať do takejto pätovej situácie.Neprajem to nikomu to čo ste dokázali vyviesť.Nie je to asi až tak čudné v našej súťaži, kde  už dospelí klamú aj deti ..."

 
1. Svojvôľa.
Aká svojvôľa? Áno, povedal som p. Krausovi nech si V. Hutku ml. zaradí na súpisku B-družstva (4.liga) za podmienok, že nemá žiadne rebríčkové postavenie, ako mi to tvrdil p.Kraus - išlo by o neklasifikovaného hráča. On predsa tvrdil, že Hutka nefiguruje v žiadnom rebríčku aj keď som mu vravel, že sa mi to nezdá. To nie je naša svojvôľa o tom predsa hovorí SP. 
2. Dožadovanie sa zmeny rozhodnutia.
My sme sa nedožadovali zmeny rozhodnutia p.Hartwiga. Nie je mojim záujmom meniť nejaké rozhodnutia p. Hartwiga, pýtal som sa ho len na to kam a na základe čoho on zaradil V. Hutku ml., aby som vedel ako ho máme zaradiť my, a teda či je pravda to čo mi povedal p.Kraus. Pán Hartwig mi povedal, že si neoveroval rebríčkové postavenie hráča ale len či spĺňa podmienky hosťovania (t.j., že túto sezónu nenastúpil ani na jeden zápas), pretože má informáciu od p.Krausa, že Hutka 1,5 roka nikde nehral. A teda, že sa na to pozrie.
3. Reagovanie či ne-reagovanie zo strany ObSTZ.
Prvú informáciu resp. požiadavku som mal od p.Krausa vo štvrtok 9.1.2013. Volal mi o cca 10:30 hod. kde mi tvrdil veci, ktoré som uviedol v bode1. Na to som mu povedal, že ak je to tak nech pošle na e-mail ObSTZ ZH (stolnyteniszh@gmail.com) ako požiadavku pre dopísanie hráča na súpisku aj s upravenou súpiskou - aby to zobrali na vedomie všetci členovia VV. Pokiaľ nepríde samotná "žiadosť" nemáme na základe čoho konať. Mail s prepracovanou súpiskou družstva TJ Kremnica B prišiel na adresu ObSTZ ZH 10.1.2014 o 0:51 hod. Vzhľadom k tomu, že 10.1.2014 doobeda t.j. do 16:00 som bol v práci nemal som dostatok času sa tomu venovať. Aj napriek tomu o 13:50 hod. som volal p. Hartwigovi aby som sa informoval k danej veci viď bod 2., o 16:19 hod. som posielal e-mail členom VV a p.Hartwigovi. Ihneď ako mi bolo známe rozhodnutie p.Hartwiga, že V. Hutka ml. má byť na súpiske A-družstva zaradený na 1.mieste, poslal som to rozhodnutie p.Krausovi na adresu krauslubor@yahoo.com o 17:43 hod.
Niektoré zväzy riadiace svoje súťaže majú posledný deň na rozhodnutie vždy do stredy v danom týždni (t.j. ak pošlete niečo v stredu poobede čakáte týždeň). My sme sa s danou vecou zaoberali ihneď a vyjadrenie poslali v priebehu pár hodín, takže akási kritika o nereagovaní mi príde dosť nevhodná. Skôr sa mi ponúka otázka, odkedy vedel p. Kraus, že bude mať na hosťovaní tohto hráča a prečo prišla jeho požiadavka v deň zápasu, nie je to trochu neskoro?
4. Čo sa týka ďalších poznámok
Absolútne nesúvisia s daným prípadom ale.... 
  • Úroveň súťaží? Áno, nie je možno najlepšia. Myslíte si však, že ju zlepší to, že tu bude môcť hrať hráč 2.ligovej kvality? Keďže je naša súťaž taká slabá, čo to dá takému hráčovi (2012/2013 v 2.lige BA kraja úspešnosť cez 60%)? V prvých dvoch stretnutiach 3.ligy za TJ Kremnica prehral len jeden zápas. Toto zdvihne úroveň 4.ligy? Potrebovali by sme tu potom omnoho viac takýchto hráčov pre lepšiu úroveň a hlavne konkurencieschopnosť. 
  • Sebareflexia? Len jedna vec: 2 ligový hráč do 4.ligy....koho sebareflexia?
  • Kde sme zabudli na L.Krónera, ktorý ma na súpiske 4.ligy figurovať na 1.mieste? ...My? Zväz netvorí súpisku klubu, to je povinnosťou zástupcu (vedúceho) družstva. Zväz predloženú súpisku len kontroluje a buď schváli alebo vráti klubu na prepracovanie.
  • Čo sa týka práce s mládežou. V rámci BB kraja sme asi jediný ObSTZ, ktroý poriada vôbec nejaké súťaže mládeže, aj keď netvrdím, že je to dostatočné. Práca s mládežou musí začínať a zakladať si hlavne na práci v kluboch a zväz môže byť pri tejto práci nápomocný poriadaním súťaží mládeže. Bol tu aj pokus o spustenie dlhodobej súťaže žiakov stroskotal na nezáujme klubov nie ObSTZ ZH. U Vás v TJ Kremnica Vám patrí naozaj úprimná vďaka za vašu prácu s mládežou, ktorá funguje na veľmi dobrej úrovni s viditeľnými výsledkami, no neviem akým spôsobom Vám hádžeme polená pod nohy a znemožňujeme Vám prácu s nimi. 
Nakoniec k celej záležitosti asi toľko, že aj keď sa to momentálne p. Krausovi nepáči a je nahnevaný, pre stolnotenisový oddiel TJ Kremnica je to omnoho lepší prípad, ako keby prišli určité námietky ohľadom zaradenia V. Hutku ml. v priebehu súťaže a jeho zápasy by museli byť anulované. Do B-družstva môže zaradiť ďalšieho hráča zo súpisky A-družstva, ktorého zápasy sa budú určite počítať, a môže zvýšiť úroveň 4.ligy.

 

Späť