Príhovor prezidenta ITTF p. Adama Shararu

06.01.2014 14:45
 
Presne pred 1 rokom a šiestimi dňami - 31. decembra 2012 som zverejnil ročnú správu na našej webstránke. Dotkol som sa výziev, ktoré na nás čakajú v roku 2013 ako napr. generálny sponzor pre ITTF World Tour, reštrukturalizácia World Tour na 3 línie, budúci redizajn a zdokonaľovanie našej organizačnej štruktúry a samozrejme - veľmi som sa tešil na návrat majstrovstiev sveta do Paríža (Bercy) 10 rokov po veľmi úspešnom podujatí v 2003.
 
A takisto som urobil vyhlásenie " ... som pyšný a poctený, že môžem oznámiť moju účasť na voľbách prezidenta ešte raz a naposledy". V tom čase to vyzeralo ako nevinné a jasné oznámenie. Keď sa na to pozerám retrospektívne, mohlo to vyzerať odo mňa veľmi trúfalo a pokorne sa za to ospravedlňujem, pretože realita nabrala úplne nečakané smery. Na výročnom stretnutí v 2013 v Paríži, kde sa uskutočnili zaujímavé a vzrušujúce voľby, musím povedať, ktoré sa skončili úspešne pre mňa a mojich kolegov na ďalšie 4 roky. Takže teraz môžem uskutočniť môj sľub a slúžiť môj posledný mandát.
 
Rok 2013 bol veľmi vzrušujúci rok pre stolný tenis. Náš šport na vedený vo všetkých online športových agentúrach v top 10 spomedzi všetkých medzinárodných športov. Momentálne veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa dostali do top 5. Sme veľmi povzbudení posúdením, ktoré vykonala Medzinárodná Olympijská Komisia po olympiáde v Londýne, ktorá posunula stoný tenis do vyššej skupiny olympijských športov, čoho dôsledkom bude aj vyššie financovanie. Teraz zahrnieme výsledky olympijského hodnotenia do našich akčných plánov. V Paríži sme smelo vyhlásili, že rozširujeme naše 4 priority "4P" a ďalšie "P", konkrétne "PROMOTION" (propagácia, reklama). Na to, aby sme dostali stolný tenis medzi TOP 5 športov na svete a na to, aby sme ITTF posunuli na olympijskom rebríčku ešte vyššie, budeme rozmiestňovať naše úsilie a zahrnieme všetkých dobrovoľníkov a profesionálne ľudské zdroje použitím DBI (Inteligentná databáza). konceptu na dosiahnutie našich ambicióznych P5 cieľov. 
 
Našou misou bolo vždy zabezpečiť stolný tenis v organizovanej a trvale udržateľnej štruktúre vo všetkých kútoch sveta. Oslavujeme nový míľnik, keď sme disiahli 218 členov národných asociácií a stali sme sa tak druhou najväčšou organizáciou na svete, nasledujúc volejbal.
 
V roku 2013 naše sociálne platformy zaznamenali skutočnú explóziu ... obrovský rast. Momentálne sme piatym najsledovanejším YouTube kanálom spomedzi všetkých medzinárodných športových federácií. Naša itTV stream služba (bezplatná služba) takisto zaznamenala obrovský nárast sledovanosti. 
 
V roku 2014 sa uskutoční rekordný počet svetových pohárov, takisto rozdelených do 3 vrstiev, zabezpečili sme generálneho sponzora na svetovú tour - našich priateľov z GAC skupiny, ktorý sa stal našim sponzorom do konca roku 2015. A áno - opät budeme mať milión dolárový turnaj - finále svetového pohára v Dubaji. Sledujte to v TV a na itTV.
 
Takisto sa budeme snažiť o skvalitnenie našej stránky, ktorá bola označená ako číslo 3 spomedzi všetkých stránok medzinárodných federácií meraním počtom jedinečných užívateľov. Toto je pozícia o ktorú sme sa usiľovali dlhý čas. Aj keď sme skončili na treťom mieste, naša stránka potrebuje nový vzhľad a to sa tiež stane v 2014. Takisto sa budeme snažiť o preprogramovanie itTV tak, aby sme vyhoveli potrebám našich používateľov. 
 
Jednou z hlavných udalostí bude aj svetový šamionát v Tokiu a mládežnícke olympijské hry v Nanjingu (YOG). Kvalifikácie na YOG sa už začali a mladí atléti z celého sveta sa tvrdou prácou snažia kvalifikovať sa na toto podujatie. Takisto budeme oslavovať vytrvalosť našich japonských priateľov, ktorí sa rozhodli uskutočniť majstrovstvá sveta hneď potom ako boli zasiahnutí trojitou katastrofou zvanou Tsunami.
 
Máme pred sebou veľmi vzrušujúci rok a aj keď nemôžeme predvídať budúcnosť, z pozície kde som ja, vidím buúcnosť nášho športu veľmi dobre. Sme jednotní ako nikdy predtým, spolupracujeme s inými federáciami a všetky pripomienky sa snažíme zapracovať do budúcich cieľov.
 
Želám Vám - našim členom, našim sponzorom, našim zamestnancom a všetkým fanúšikom šťastný nový rok a ďakujem výkonnému výboru ITTF za ich obrovskú podporu.
 
 
Adham Sharara
President
Späť