Víťaz v Poľsku - Fan Zhendong pokračuje výhrou v Nemecku ..

18.11.2013 13:17
Víťaz turnaja spred týždňa v Poľsku, Fan Zhendong vyhral mužskú dvojhru na GAC Group 2013 ITTF World Cup v Nemecku v nedeľu 17. novembra.
 
Už len samotná výhra je vec, ktorú nedokázal hocikto, ale vyhrať tento turnaj ako 16. ročný, to je ohromujúce.
 
Z pozície nasadenej päťky, porazil Dimitrija Ovtcharova, nasadenú trojku vo finále v 5 setoch (13-11, 11-7, 6-11, 11-1, 11-9).
Pred mesiacom vyhral Dimitrij Ovtcharov majstrovstvá Európy a pred troma týždňami skončil na svetovom pohári na treťom mieste. 
 
Porazil TOP Európanov
"Som šťastný, že som vyhral tento turnaj; je to pre mňa dôležitý krok v mojej kariére", povedal Fan Zhendong. "Porazil som niekoľko najlepších európskych kráčov a takisto najlepšieho hráča sveta Zhang Jike-a, takže toto víťazstvo; pridávam víťazstvo v Poľsku; mi dodávajú ohromnú sebadôveru; prišiel som na tento turnaj s tým, že nemám čo stratiť, čo mi mentálne pomohlo."
 
Fan Zhendong je takisto múdrejší mladý muž.
"Veľa som sa na tomto turnaji naučil, v minulosti som mal problémy s ukončovaním zápasov; toto je môj prvý veľký európsky výlet, takže som sa musel vysporiadať s mnohými vecami ako napríklad "jet lag" (pásmová choroba), čakanie na autobusy a dlhé lety", dodáva Fan Zhendong. "Teraz sa chcem sústrediť na to, aby som sa stal svetovým a olympijským šapiónom ... niekedy v mojej kariére."
 
Svetový juniorský šapmpiópn a svetový šampíon?
Je to cieľ, ktorý je podľa Dimitrija Ovtcharova v silách Fan Zhendonga dosiahnuť.
 
"Pred rokom som Fana ani nepoznal a teraz sa môže stať nielen svetovým juniorským šampiónom, ale takisto svetovým šampiónom", hovorí Dimitrij Ovtcharov. "Rýchlo som zabudol na 1-11 vo štrvtom sete; ten set nebol rozhodujúci v celkom zápase, mojim najväčším problémom bol prvý set keď som bol chvíľu vo vedení, ale napokon som ho prehral, viesť v zápase je veľmi dôležité, keď hráte s čínskym súperom."
 
Povzbudzujúci bod
Dimitrij Ovtcharov označil povzbudzujúci bod; keď je čínsky hráč  vo vedení, tlak na neho sa výrazne znižuje a ich technické zručnosti sú brilantné, zaradia iný rýchlostný stupeň. 
 
"Fan hral enormne rýchlo, nemohol som prebrať iniciatívu, chýbala mi agresivita, každopádne si myslím, že som zohral dobrý zápas a môžem byť spokojný s výsledkom turnaja", pokračuje Dimitrij Ovtcharov. "Mal som ťažkého pavúka, hral som proti vynikajúcim hráčom ako možno nikdy predtým; dva krát som skoro prehral, ale napokon som to vždy zvládol."
 
Hlavný vyzývateľ
Bol to skutočne dobrý výkon od Dimitrija Ovtcharova, ktorý sa stáva hlavným vyzývateľom čínskych excelentných hráčov.
 
"Myslím si, že v súčastnosti som najlepší európsky hráč", pokračuje Dimitrij Ovtcharov. "Stále si myslím, že jedného dňa ich budeme schopní poraziť; ak by som tomu neveril, musel by som prestať hrať stolný tenis."
 
Premostenie medzery
Prechod zo sľubnej juniorskej kariéry na seniorskú mnohí nezvládnu, ale Fan Zhendong túto medzeru preskočil a to je ešte stále junior!
 
Zdroj:
www.ittf.com
 
Späť