Dubaj bude organizovať Svetové Grand Tour finále

22.10.2013 10:38

Dubaj vyhral ponuku na usporiadanie milión dolárového svetového finále (2013 World Tour Grand Finals)

 

Prezident medzinárodnej stolnotenisovej federácie, p. Adham Sharara (vľavo), spoločne s p. Dawoudom El-Hajrim, prezidentom UAETTA.

Svetová stolnotenisová federácia  udelila právo usporiadať GAC Group 2013 ITTF World Grand Tour finále, ktoré sa uskutoční 9-12 januára 2014.
Už druhý rok po sebe bude turnaj dotovaný sumou prevyšujúcou milión dolárov, čím sa tento turnaj stáva najlukratívnejším v stolnotenisovom svete.

"Potom ako som navštívil Dubai a stretol som sa s p. Dawoudom El-Hajrim som presvedčený o tom, že budeme v Dubaji svedkami skvelej udalosti. Navyše, uzavreli sme dohody pre mnoho ďalších aktivít v tom čase, zahŕňajúc už druhú večeru na podporu "Budovania snov" spolu s mnohými ďalšími prekvapeniami. Celkom iste to bude týždeň, ktorý si bude každý pamätať a bude to takisto skvelý začiatok roku 2014," povedal Adam Sharara, prezident ITTF.

Na svetovom finále 2013 budeme mať trblietku Hollywood-u v podobe hereckej hviezdy a stolnotenisovej nadšenkyňe Susan Sarandon, ktorá bola pozvaná ako VIP hosť.

Vôbec to nie je divné, že Spojené Arabské Emiráty budú hostiť túto stolnotenisovú udalosť, spolu s Kuvajtom a Katarom pravidelne usporiadavajú svetové turnaje a v Katare sa uskutočnia Majstrovstvá sveta tímov v roku 2014.

"World Tour Grand Finals" je finále svetovej tour známej od názvom "GAC Group 2013 World Tour", ktorá zahŕňa 18 turnajov z rôznych krajín, čím sa táto tour stáva skutočne svetovou.

Iba 16 najlepších mužov a žien v jednotlivcoch, 8 mužských a ženských párov a 8 hráčov do 21. rokov, ktorí nazbierali najviac "world tour" bodov a zúčastnili sa aspoň 5 "World tour" turnajov budú pozvaní do Dubaja.

Svetové jednotky MA Long (CHN) a LIU Shiwen (CHN) momentálne vedú bodovanie vo svetovej tour a nasledujú už len 4 turnaje:

  • GAC Group 2013 Polish Open v Spale, Poľsko 6-10 November
  • GAC Group 2013 German Open v Berlíne, Nemecko 13-17 November
  • GAC Group 2013 Russian Open v Ekaterinburgu, Rusko 20-24 November
  • GAC Group 2013 Swedish Open v Štokholme, Švédsko 27 November - 1 December


Viac informácii nájdete na www.ittf.com

Zdroj: www.ittf.com

Späť